درسی و پژوهشی

درسی و پژوهشی

به وبلاگ درسی پژوهشی خوش امدید . من مهران سیفی سعی کرده ام در این وبلاگ مطالب مفید درسی قرار دهم . امیدوارم لذت ببرید .
درسی و پژوهشی

درسی و پژوهشی

به وبلاگ درسی پژوهشی خوش امدید . من مهران سیفی سعی کرده ام در این وبلاگ مطالب مفید درسی قرار دهم . امیدوارم لذت ببرید .

انرژی های نو


انرژی های نو: برای مشاهده ی کامل این مطلب روی گزینه ی ادامه ی مطلب کلیک کنید.


طبق آمارهای به ثبت رسیده طی 30 سال گذشته احتیاجات انرژی جهان به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش یافته است.  این  نشان می دهد که میزان مصرف انرژی جهان در قرن آینده بالا می باشد و بالطبع این سوال مهم مطرح می باشد که آیا منابع انرژی های فسیلی در قرنهای آینده، جوابگوی نیاز انرژی جهان برای بقا، تکامل و توسعه خواهند بودیا خیر؟
حداقل به دو دلیل عمده پاسخ این سوال منفی است و باید منابع جدید انرژی را جایگزین این منابع نمود. این دلایل عبارتند از:
محدودیت و در عین حال مرغوبیت انرژی های فسیلی چرا که این سوختها از نوع انرژی شیمیایی متمرکز بوده و مسلماً کاربردهای بهتر از احتراق دارند.
مسایل و مشکلات زیست محیطی بطوری که امروزه حفظ سلامت اتمسفر از مهمترین پیش شرطهای توسعه اقتصادی پایدار جهانی به شمار می آید. از این رو است که دهه های آینده بعنوان سالهای تلاش مشترک جامعه انسانی برای کنترل انتشار کربن، کنترل محیط زیست و در واقع تلاش برای تداوم انسان بر روی کره زمین خواهد بود

بنابراین استفاده از منابع جدید انرژی به جای منابع فسیلی امری الزامی است. سیستمهای جدید انرژی در آینده باید متکی به تغییرات ساختاری و بنیادی باشد که در آن منابع انرژی بدون کربن نظیر انرژی خورشیدی و بادی و زمین گرمایی و کربن خنثی مانند انرژی بیوماس مورد استفاده قرار می گیرند. بدون تردید انرژی های تجدیدپذیر با توجه به سادگی فن آوریشان در مقابل فن آوری انرژی هسته ای از یک طرف و نیز بدلیل عدم ایجاد مشکلاتی نظیر زباله های اتمی از طرف دیگر نقش مهمی در سیستمهای جدید انرژی در جهان ایفا می کنند. در هر حال باید اذعان داشت که در عمل عوامل متعددی بویژه هزینه اولیه و قیمت تمام شده بالا، عدم سرمایه گذاری کافی برای بومی نمودن و بهبود کارآیی تکنولوژیهای مربوطه ، به حساب نیامدن هزینه های خارجی در معادلات اقتصادی، نبود سیاستهای حمایتی در سطح جهانی، منطقه ای و محلی، نفوذ و توسعه انرژی های نو را بسیار کند و محدود ساخته است. ولی پژوهشگران و صنعتگران همواره تلاش خود را جهت رفع این مشکلات مبذول می دارند.

   

بطور کلی عمده فعالیتهای مربوط به احداث پایلوتهای سازگار با محیط زیست با بکار بردن منابع انرژی های تجدیدپذیر و اجرای پروژه های مهندسی و انجام خدمات مشاوره ای و مدیریت بر طرحها، در چهار بخش ذیل متمرکز شده است:

انرژی های خورشیدی
انرژی باد و امواج
انرژی زمین گرمایی
فن آوری هیدروژن، پیل سوختی و زیست توده

که در اینجا به توضیح اجمالی هر یک می پردازیم:


موضوعات مرتبط:
مطالعات اجتماعی
برچسب‌ها:
منابع انرژی, انرژی های نو, انواع انرژی, چگونگی تولید
ادامه مطلب

[ پنجشنبه 28 شهریور1392 ] [ 18:0 ] [ مجید عابدی ]

آرشیو نظرات

چگونگی تولید برق در نیروگاه هسته‌ای

  

چگونگی تولید برق در نیروگاه هسته‌ای
 
در نیروگاه‌های هسته‌ای پس از شکاف هسته، انرژی هسته‌ای به صورت حرارت آزاد می‌شود. از حرارت حاصله همانند نیروگاه‌های حرارتی می‌توان برای تولید برق استفاده کرد.
یک نیروگاه هسته‌ای در اصل مانند یک نیروگاه فسیلی (حرارتی) کارمی‌کند، با این تفاوت که در نیروگاه اتمی، حرارت از سوزاندن زغال سنگ، نفت و یا گاز ایجاد نمی‌شود، بلکه از راه شکاف هسته اتم تولید می‌شود.
جریان آب، این حرارت را به مولد بخار که درآن آب به‌بخار تبدیل می‌شود، از مدار اول منتقل می‌کند و بخار حاصله، توربین و در نتیجه مولد برق را به گردش در می‌آورد و سپس در چگالنده به آب تبدیل می‌شود. این آب در مدار دوم دوباره به مولد بخار برگردانده می‌شود و حرارت پس داده شده ، هنگام تبدیل بخار به آب در چگالنده، به وسیله آب خنک‌کننده در مدار سوم جذب و خارج می‌شود.
نیروگاه‌های اتمی انواع مختلفی دارند. یکی از پیشرفته‌ترین آنها نیروگاه اتمی با راکتور آب تحت فشار است.
برق تولیدشده در نیروگاه اتمی پس ازافزایش ولتاژ، درترانس‌های افزاینده، توسط خطوط انتقال فشار قوی به محل‌های مصرف منتقل می‌شود، در آنجا به وسیله ترانس‌های کاهنده، ولتاژ تا حد لازم کاهش می‌یابد و در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.این افزایش و کاهش ولتاژ به علت کم کردن تلفات در خطوط انتقال برق است.
 


موضوعات مرتبط:
مطالعات اجتماعی
برچسب‌ها:
تولید برق هسته ای, منابع انرژی, انواع انرژی

[ پنجشنبه 28 شهریور1392 ] [ 17:45 ] [ مجید عابدی ]

آرشیو نظرات

انرژی های تجدید پذیر وتجدید ناپذیر

 

آدمی از هنگام پیدایش همواره نیازمند انرژی بوده و این نیاز در دوره های مختلف زندگی بشر تا به امروز، با توجه به گسترش یافتن دامنه فعالیت ها در بخش های مختلف، متنوع تر شده است. شما در درس های مربوط به جامعه شناسی، معلوماتی را درباره نخستین درگیری ها و جنگ ها بر سر منابع انرژی می خوانید و می توانید معلومات کلیدی را درباره اهمیت انرژی در زندگی آدمی بدست آورید. در درس های مربوط به علوم طبیعی و تجربی، شما به اهمیت انرژی از زاویه ی دیگری نگاه کرده و با مسایل به شکل علمی در حوزه ی این علوم آشنایی پیدا می کنید.
در جهانی که ما زندگی می کنیم، نیاز روز افزون به انرژی وجود دارد. این نیاز به اندازه ای می باشد که اگر توجه همگانی در مورد نشود، نه تنها زندگی بشر، بلکه زندگی همه ی موجودات زنده ی روی کره ی زمین را با خطر جدی مواجه می کند. به همین دلیل باید بدانیم که چگونه می توانیم به بهترین روش از آن استفاده کنیم.
همه ی انواع انرژی بصورت مستقیم و غیر مستقیم با طبیعت ارتباط دارد و از ساز و کار طبیعت بوجود می آیند. با این وجود به دلیل اینکه برخی از گونه های انرژی برای بوجود آمدن نیاز به زمان بسیار طولانی دارند و حتا میلیون ها سال برای پیدایش آن ها زمان لازم است و از طرفی گونه های دیگر انرژی با زمان کمتری قابل دسترس یا تولید می باشند، آن ها را به دو گروه انرژی های تجدید پذیر و تجدید ناپذیر تقسیم می کنیم.

   

انرژی های تجدیدپذیر


انرژی های تجدیدپذیر انرژی هایی هستند که برای دسترسی به آن نیاز به زمان طولانی وجود ندارد و بلافاصله و یا در زمان کم قابل دسترس و یا تولید می باشند. از این نوع انرژی ها می توان به انرژی خورشید، باد، آب و انرژی ناشی از بالا و پایین رفتن آب که به جزر و مد معروف است نام برد.
خاصیت اصلی این انرژی ها این است که معمولا در نقاط مختلف جهان فراهم بوده و در دسترس همگان می باشد. با این وجود در نقاط دنیا به دلیل ویژگی های جغرافیایی از جمله هموار بودن یا دارای ارتفاع بودن مانند کوهستانی بودن و یا داشتن منابع آبی مانند دریا و رودخانه، میزان دسترسی به این انرژی ها با هم تفاوت دارد.
برای نمونه در مناطقی که خورشید بصورت مستقیم تر و با حرارت بیشتر بر آن مناطق می تابد از انرژی خورشیدی بیشتر می توان استفاده کرد و یا در نقاطی که باد با سرعت بیشتری بوزد، ظرفیت استفاده از این انرژی بیشتر می باشد. معمولا این مناطق مناطقی هستند که هموارتر از سایر نقاط زمین می باشند. در مناطقی نیز که دسترسی به آب بیشتر است، انرژی آبی اهمیت بیشتری پیدا می کند.

  

انرژی های تجدیدناپذیر:

انرژی های تجدید ناپذیر انرژی هایی هستند که به آسانی مانند انرژی های تجدیدپذیر در دسترس نمی باشند. این نوع انرژی ها برای تولید به زمان بسیار طولانی و حتا میلیون ها سال نیازمند می باشند. البته در حقیقت این انسان ها می باشند که نیاز مهم و اولیه به آن ها را دارند. برای نمونه نفت (تیل) در طی میلیون ها سال از گیاهان و حیوانات درست شده و برای تجدید آن به این شکل باید میلیون ها سال بگذرد. میزان استفاده ی فراوان و نیاز شدید بشر به این نوع انرژی ها باعث شده که به سرعت به سمت پایان حرکت کنند.
از نمونه های انرژی های تجدیدناپذیر می توان به نفت، گاز، زغال سنگ و اُرانیوم اشاره کرد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد